Odstraňuje Facebook neaktívne účty: Ako dlho môžete zostať na platforme neaktívni?

Technology News/does Facebook Delete Inactive Accounts

Assassin's Creed Odyssey, písanie na stene

Facebook je jednou z najväčších platforiem sociálnych sietí a má viac ako 2 miliardy aktívnych používateľov mesačne. Je to služba sociálnych médií typu go-to nielen pre mladých, ale aj pre staršie generácie. Ľudia používajú túto službu na neustálu komunikáciu a udržiavajú si prehľad o virtuálnom svete. Používanie sa však môže u používateľov líšiť a je dané, že určití ľudia budú službu využívať menej často ako ostatní.



Môže to byť z dôvodu časových obmedzení alebo z akýchkoľvek iných dôvodov. Môže to byť aj veľké rozptýlenie pre určitých používateľov, ktorí by si mohli chcieť oddýchnuť od služby sociálnych sietí. Predtým, ako to zvážite, by vás mohlo zaujímať, či Facebook váš profil vymaže z dôvodu obmedzeného používania alebo nečinnosti.



Prečítajte si tiež | WhatsApp ponúka indickým používateľom úverové, dôchodkové a poisťovacie služby

Vymaže Facebook neaktívne účty?

Ak si chcete oddýchnuť od Facebooku alebo obmedziť svoje využitie na platforme, nemusíte si robiť starosti s odstránením účtu. Stránka sociálnej siete nezakazuje ani neodstraňuje profily používateľov, pokiaľ tento proces neiniciuje používateľ. Spoločnosť môže deaktivovať váš účet na Facebooku iba vtedy, keď ste účastníkom nejakého porušenia pravidiel. Ak to tak nie je, môžete si byť istí, že váš profil zostane aktívny a v rovnakom stave bez ohľadu na to, ako dlho ste preč. Môžete sa však tiež rozhodnúť deaktivovať svoj profil na Facebooku a obnoviť ho neskôr, ak plánujete dlhšiu prestávku. Takto to môžete urobiť.



Prečítajte si tiež | Čo sa stalo s rozložením domovskej stránky YouTube na iPadoch a ako to opraviť?

Ako dočasne deaktivovať svoj účet na Facebooku?

Krok 1: Kliknite na tlačidlo rozbaľovacej ponuky, ktoré sa nachádza v pravom hornom rohu stránky.

Krok 2: Kliknite na „Nastavenia a ochrana osobných údajov“ a potom na „Nastavenia“.



Krok 3: V časti „Nastavenia“ musíte v ľavom stĺpci zvoliť možnosť „Vaše informácie z Facebooku“.

Krok 4: Klepnite na „Deaktivácia a odstránenie“.

stávame sa tým, čo vidíme, že máme konce

Krok 5: Teraz kliknite na tlačidlo „Deaktivovať účet“ a stlačte „Pokračovať na deaktiváciu účtu“, čím potvrdíte postup.

Prečítajte si tiež | Instagram Zatiaľ žiadne príspevky Zatiaľ závada: Čo to znamená a prečo sa vám zobrazuje táto správa?

Po vykonaní vyššie uvedených krokov bude váš profil na Facebooku dočasne deaktivovaný. To znamená, že všetky vaše fotografie, videá a ďalší obsah vo vašom profile budú skrytí pred ostatnými používateľmi, naďalej však zostanú v sociálnej sieti. Týmto sa skryje aj vaša časová os a už sa nebudete zobrazovať vo výsledkoch vyhľadávania.

Keď sa rozhodnete vrátiť na platformu, budete sa musieť jednoducho prihlásiť pomocou rovnakých prihlasovacích údajov.

Prečítajte si tiež | Vymaže Wattpad neaktívne účty: Ako obnoviť uzavretý účet Wattpad?

Obrázkové kredity: @firmbee | Unsplash